Romanya'dan Öğrencilerin de Katılımıyla Gerçekleşen

Romanya'dan Öğrencilerin de Katılımıyla Gerçekleşen "Kültür Muhafızları" Adlı E-Twinning Projemiz

Okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmenlerinden Nigar TOPAL KOCAÇOLAK, Romanya 'dan sınıf öğretmeni  Monica Landea ve Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde görev yapan öğretmenlerle birlikte Unesco' nun koruma altına aldığı somut olmayan kültürel mirasımızı gelecek nesillere aktarmak ve yaygınlaştırmak amacıyla  yeni bir e twinning projesine dahil olmuştur.

Romanya 'dan 2, Türkiye' den 10 öğretmen ile başlayan projemiz mart ayında sona erecektir.

Somut olmayan kültürel mirasımız olan Halı-kilim dokuma, Ebru sanatı, Mangala, Sıra gecesi gibi  başlıklar altında yapılan etkinlikler, 12 okul ve yaklaşık 400 öğrenci tarafından gerçekleştirilecektir.

02.02.2023 254

02-02-2023