18.12.2014 7357

1985 yılında Kazım ÇİÇEK tarafından kurulan Körfez Çamlıtepe  Mahallesi  Sakinleri Okul Yaptırma ve Öğrencileri Koruma Derneği tarafından  arsa temininin yapılmasıyla okulumuzun yapımına başlandı.Dernek tarafından çevredeki öğrencilerin okul ihtiyacını gidermek için okulun temelini atıldı ve 1.Kat dernek tarafından yapıldı.Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı – Özel İdare İşbirliği ile 1989 yılında 2 kat daha yapılarak 13 derslıkli okul hizmete girdi.Körfez Uluğbey Ortaokulu olarak Bakanlıktan onayı gelen okulumuz 1990/1991 yılında Çamlıtepe İlkokulu ile birleşerek eğitimine başlamıştır.Bakanlıkça 1992/1993 Eğitim Öğretim Yılında İlköğretim olarak onayı gelmiş olup bu yıldan sonra Uluğbey İlköğretim olarak eğitimine devam etmiştir.

1999 Depreminde hasarlı olduğu için onarım yapılan okulumuz 2004-2005 yılında yapılan zemin etüdü sonunda eğitim yapılmasının sakıncalı olduğu gerekçesiyle yıkımına karar verildi. Yapılan ihale sonucunda 18/09/2006 tarihinde yıkımı gerçekleşen okulumuz 10 ay gibi kısa sürede bitirilmiştir.17/09/2007 tarihinde açılışı yapılan okulumuz da eğitim sorunsuz devam etmektedir. 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında yeniden yapılandırılan eğitim sistemi neticesinde, 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılından itibaren ortaokul olarak eğitim ve öğretime devam etmekte ve kademeli geçiş sistemi uygulanmaktadır.

Okulumuza Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1990/1991 Eğitim - Öğretim yılında Dünyaca ünlü Türk Bilim adamı, matematikçi ve astronomi bilgini  ULUĞBEY' in adı verilmiştir.

Okulumuzun arsası İl Tüzel Kişiliğine aittir. Arsamız 7367 m²'dir. Yeni binamız 46x25m olup 1150m² alana sahiptir.Geriye kalan 6182m² alan spor alanı ve yeşil alan olarak düzenlenmiştir. Bahçemizde Sayın Valimizin katılımı ile 2008 yılı orman haftasında 300 ağaç dikilmiştir. Okulumuz bahçesi park alanı ile spor alanı ile çok iyi dizayn edilmiştir.

Okulumuz Anasınıfı (Giriş kapısı ayrı olmak üzere, 2 derslik, tuvalet, banyo ve mutfak bölümü) dahil olmak üzere 24 derslik, 2 adet Fen Laboratuarı (1. kademe ve 2.kademe için ayrı), 1 adet kütüphane, 1 adet kantin (30 Kişilik), 1 adet çok amaçlı salon(100 kişilik), 1 adet BT sınıfı (15+1), 3 adet idari oda,1 adet öğretmenler odası, 2 adet öğrenci soyunma odası, 1 adet rehberlik odası, Teknik Bölüm (Elektrik Odası-Jeneratör Odası-Yardımcı Hizmetli Odası ), 6 WC ve ayrıca özürlü öğrencilerimiz için WC ve asansörden oluşmaktadır.

Kütüphanemiz 50m alana sahip olup mesleki kitaplar, ansiklopediler, 100 Temel Eser ve roman olmak üzere 2853 kitap mevcuttur.Sınıf kitaplıklarımız ayrıca düzenlenmiştir.

Okulumuzda 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 3 okul öncesi öğretmeni, 13 sınıf öğretmeni, 6 branş öğretmeni ve 4 yardımcı personel görev yapmaktadır.Eksik branş dersleri görevlendirme yapılan öğretmenler tarafından doldurulmaktadır.Okulumuzda şu anda 610 kayıtlı öğrenci bulunmaktadır.

Okul güvenliği için 7 sensörlü alarm sistemi ve 3 dış 5 iç kamera olmak üzere görüntülü sistemimiz mevcuttur. Kamera sistemimiz sürekli olarak kayıt yapmaktadır.Kamera çekimleri salonlarımızda TV'den yayınlanmaktadır.Öğrencilerimiz ve velilerimiz tarafından izlenmektedir.Ayrıca okulumuz sigortalıdır.

Okulumuzda  Halk Eğitim Müdürlüğü vasıtasıyla açılan halk oyunu ve satranç dersleri ile öğrencilerimiz zengin kültürümüzü öğrenmekte, ritim ve estetik duyguları gelişmekte, sorumluluk bilinci gelişmekte aynı zamanda da zekalarının gelişimine yardımcı olmaktadır.

Okulumuzda Halk Eğitim Müdürlüğü vasıtasıyla açılan, yetişkinler için okuma-yazma, aile-çocuk eğitimi, iğne oyası, makine nakışı, modelistlik, aerobik gibi kurslar ile mahalle halkımıza hizmet vererek, okulumuzdan velilerimizin de yararlanmasını sağlamaktayız.